HBE’s (hernieuwbare brandstofeenheden energie)

Wat zijn HBE’s?

Hernieuwbare Brandstof Eenheden (HBE’s) zijn certificaten die aantonen dat een bepaalde hoeveelheid brandstof van hernieuwbare oorsprong is. In het geval van elektriciteit geleverd aan wegvoertuigen via laadpalen, kan deze elektriciteit worden beschouwd als hernieuwbare brandstof. Hierdoor ontstaan HBE’s die verhandelbaar zijn op de energiemarkt.

De voordelen van HBE’s

Het gebruik van HBE’s biedt diverse voordelen voor zowel bedrijven als de samenleving . Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kunnen HBE’s kopen om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Dit draagt bij aan een groenere toekomst en stimuleert de overgang naar hernieuwbare energiebronnen. Door de vraag naar hernieuwbare brandstoffen te vergroten, worden ook investeringen in duurzame energie gestimuleerd.

Energiehandel

HBE’s en elektrisch vervoer

Het genereren van HBE’s door duurzame elektriciteit te leveren aan wegvoertuigen via laadpalen draagt bij aan de groei van de markt voor elektrisch vervoer. Elektrisch vervoer wordt steeds belangrijker in de strijd tegen klimaatverandering en luchtvervuiling. Door het stimuleren van duurzame energieopwekking en het vergroten van de vraag naar hernieuwbare brandstoffen wordt de overstap naar elektrisch vervoer versneld.

Belang van duurzame elektriciteit

Het is van cruciaal belang dat de geleverde elektriciteit aan laadpalen afkomstig is van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa, om HBE’s te kunnen genereren. Alleen op die manier kunnen bedrijven en individuen er zeker van zijn dat ze bijdragen aan een groenere toekomst.

Financieel voordeel van HBE’s

Met 100% groene stroom ontvangt u momenteel 0.14 euro per kWh voor gegenereerde HBE’s, hoewel deze prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals marktcondities en regelgeving. Het gebruik van HBE’s kan daarom ook financieel voordelig zijn voor bedrijven die investeren in duurzame energie.

Rol van Batterijen bij HBE’s

Batterijen spelen een belangrijke rol bij het genereren van HBE’s. Ze kunnen worden gebruikt om zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer voertuigen worden opgeladen. Vooral wanneer energie overdag wordt opgewekt, maar de voertuigen ’s nachts worden geladen, kunnen batterijen ervoor zorgen dat er geen HBE’s worden gemist. Dit maximaliseert niet alleen de opbrengst van hernieuwbare energie, maar draagt ook bij aan een efficiënter gebruik van elektriciteit.

De Batterijspecialist en HBE’s

De Batterijspecialist biedt uitgebreide ondersteuning voor bedrijven die willen profiteren van HBE’s. Van het maximaliseren van het rendement van batterijen tot het bieden van advies en ondersteuning bij de implementatie van duurzame energie oplossingen, wij staan klaar om uw bedrijf te helpen bij het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze expertise en ervaring kunnen we een op maat gemaakte oplossing bieden die perfect aansluit bij uw behoeften en budget. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het gebruik van HBE’s en het realiseren van een groenere toekomst.

Veelgestelde vragen HBE’s (hernieuwbare brandstofeenheden energie)

Hernieuwbare Brandstof Eenheden (HBE’s) zijn certificaten die aantonen dat een bepaalde hoeveelheid energie is opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie, windenergie of biomassa.

Bedrijven kunnen HBE’s gebruiken om aan te tonen dat ze groene energie gebruiken en zo bijdragen aan een duurzamere energievoorziening, waardoor ze kunnen voldoen aan regelgeving, hun imago kunnen verbeteren en bewuste consumenten en investeerders kunnen aantrekken.

De waarde van HBE’s varieert afhankelijk van factoren zoals de vraag naar groene energie, regelgeving en marktmechanismen. Bedrijven kunnen geld verdienen door HBE’s te verkopen op de markt of door ze te gebruiken om hun eigen groene energiegebruik te certificeren.

Voorwaarden voor het verkrijgen en verhandelen van HBE’s verschillen per regio en markt, waarbij regels zijn opgesteld met betrekking tot de herkomst en traceerbaarheid van groene energie, rapportageverplichtingen en naleving vereisten.

Bedrijven kunnen HBE’s verkrijgen door groene energie te produceren en te certificeren bij erkende instanties of door HBE’s aan te schaffen op de markt van gecertificeerde handelsplatformen.

Een batterij kan helpen bij het optimaliseren van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen door overtollige energie op te slaan tijdens periodes van overproductie en deze te leveren wanneer de vraag hoog is, wat kan resulteren in een efficiënter gebruik van groene energie en het maximaliseren van de opbrengst aan HBE’s.

Onze oplossingen

Wij bieden diverse slimme batterijsystemen geïntegreerd met een lokaal EMS-systeem, waarmee naast de batterij ook andere elektrische apparaten zoals zonnepanelen, laadpalen en andere verbruikers kunnen worden aangestuurd op basis van geavanceerde hardware en intelligente software.

Onze batterijen

Systemen voor energie opslag

Bekijk batterijen

EMS

Platform voor energieoptimalisatie

Platform bekijken