Containerbatterij

Wat is een containerbatterij?

Een containerbatterij is een geavanceerd energieopslagsysteem dat elektrische energie kan opslaan en afgeven. Het onderscheidt zich door zijn transporteerbare en modulaire ontwerp, dat is gehuisvest in een standaard zeecontainer.

Containerbatterijen worden vaak ingezet voor grootschalige energieopslag en -beheer, waarbij ze dienen als buffer om piekbelastingen op het elektriciteitsnet te verminderen, overtollige energie uit hernieuwbare bronnen op te slaan en als back-up stroomvoorziening tijdens stroomuitval.

Voordelen van containerbatterijen

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Containerbatterijen zijn gemakkelijk te transporteren en kunnen op verschillende locaties worden geïnstalleerd. Bovendien zijn ze modulair opgebouwd, waardoor hun opslagcapaciteit kan worden aangepast aan de specifieke energiebehoeften van een project.

Energieopslag en -afgifte

Deze batterijen kunnen elektrische energie opslaan wanneer de vraag laag is en deze vrijgeven wanneer de vraag hoog is, waardoor ze kunnen helpen bij het balanceren van het elektriciteitsnet en het verminderen van piekbelastingen.

Integratie van hernieuwbare energie

Containerbatterijen zijn ideaal voor het opslaan van overtollige energie uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie, waardoor de stabiliteit van het elektriciteitsnet wordt bevorderd en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd.

Milieuvriendelijkheid

Door het bevorderen van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de vraag naar conventionele energiebronnen, dragen containerbatterijen bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzaamheid.

Energiehandel

Rol van De Batterijspecialist

Als toonaangevende leverancier van batterijopslagsystemen biedt De Batterijspecialist uitgebreide oplossingen op maat voor containerbatterijen. Wij zorgen voor de selectie van de juiste batterij grootte, omvormer, koeling en EMS-pakket om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

De Batterij Specialist kan u helpen aan containerbatterij opstellingen welke voldoen aan:

  • Alle gestelde eisen conform de publicatie gevaarlijke stoffen (PGS 37-2);
  • Hoogste certificaat brandveiligheid: IEC 62933-5-2
  • Inclusief omvormer, koeling, EMS-pakket zodat u volledig wordt ontzorgt.

Met onze expertise en ervaring kunnen wij ook helpen bij de installatie, het onderhoud en de integratie van containerbatterijen in uw bestaande infrastructuur. Bovendien bieden wij uitgebreide simulatie rapporten om het maximale rendement van uw investering te garanderen. Met De Batterijspecialist kunt u rekenen op een betrouwbare partner voor al uw container batterij behoeften.

Veelgestelde vragen over batterijcontainers

Een batterijcontainer is een veilige behuizing ontworpen voor de opslag en het beheer van batterijen.

Ja, batterijcontainers zijn veilig ontworpen voor langdurige opslag, met ingebouwde veiligheidsvoorzieningen zoals brandwerende materialen en ventilatiesystemen.

Over het algemeen zijn batterijopslagsystemen veilig, vooral wanneer gehuisvest in speciaal ontworpen batterijcontainers met strikte veiligheidsnormen.

Ja, veel batterijcontainers zijn recyclebaar omdat ze vaak zijn gemaakt van materialen zoals staal of aluminium.

Ja, er zijn specifieke voorschriften afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren, zoals bescherming tegen weersinvloeden voor buitenopstellingen.

Mogelijke gevaren zijn brand, oververhitting, lekkage van chemische stoffen en elektrische storingen, die kunnen worden geminimaliseerd met strikte veiligheidsmaatregelen.

Ja, containerbatterijen zijn modulair en kunnen worden aangepast aan verschillende energiebehoeften door toevoeging of verwijdering van batterijmodules.

De levensduur van een containerbatterij kan variëren van 10 tot 20 jaar of langer, afhankelijk van het type batterijtechnologie en onderhoudspraktijken.

Containerbatterijen kunnen variëren in opslagcapaciteit van enkele kilowatturen tot meerdere megawatturen, afhankelijk van hun configuratie en capaciteit.

Ja, containerbatterijen zijn geschikt voor off-grid energieopslag en kunnen worden geïntegreerd met zonne- of windenergie voor betrouwbare energievoorziening op afgelegen locaties.

De kosten variëren afhankelijk van capaciteit en technologie, maar over het algemeen zijn containerbatterijen duurder vanwege de infrastructuur en installatiekosten.

Containerbatterijen vereisen professionele installatie door gekwalificeerde technici en regelmatig onderhoud, waaronder inspectie en monitoring van prestaties.

Onze oplossingen

Wij bieden diverse slimme batterijsystemen geïntegreerd met een lokaal EMS-systeem, waarmee naast de batterij ook andere elektrische apparaten zoals zonnepanelen, laadpalen en andere verbruikers kunnen worden aangestuurd op basis van geavanceerde hardware en intelligente software.

Onze batterijen

Systemen voor energie opslag

Bekijk batterijen

EMS

Platform voor energieoptimalisatie

Platform bekijken